Boxed

[mantra-multi][mantra-column width=”1/2″]ENG – I see that I am getting more pageviews since I’ve been posting daily. That’s a good thing. It’s motivating me to continue this journey I am on and to keep working hard to become a decent painter. Much like masters like Qiang Huang, David Cheifetz, Carole Marine, Terry Miura, and many more painters I adore, I realise that talent doesn’t have much to do with it at all. It’s all about the mileage, about the hours in the studio or the field, about dedication and about true love for what you do. Only then are we able to make the sacrifies required to become a master. So I am opening my box and I will keep trying to climb out of it so I can learn something new and get better at what I do.
Thanks to you, who read my blog, for inspiring me!

[/mantra-column] [mantra-column width=”1/2″]NL – Ik merk dat mijn pageviews pijlsnel de hoogte in schieten sinds ik dagelijks post op mijn nederig online stulpje. Da’s een goeie zaak want het motiveert me enorm om verder te gaan op het pad dat ik ingeslagen ben en om een degelijke schilder te worden.
Net zoals meesters als Quang Huang, David Cheifetz, Carole Marine, Terry Miura en vele anderen die ik ongelooflijke schilders vind, besef ik maar al te goed dat talent er weinig tot niets mee te maken heeft, maar dat het vooral gaat om hard werken in de studio of in het veld. Dat het gaat over toewijding en over ware liefde voor wat je doet. Slechts dan zullen we in staat zijn de offers te maken die noodzakelijk zijn om een meester schilder te worden. Ik open dus mijn doosje en ik zal verder blijven proberen om eruit te klimmen teneinde iets nieuws te leren en beter te worden in wat ik doe.
Bedankt allen die mijn blog lezen, om mij hiertoe te inspireren![/mantra-column][/mantra-multi]

Boxed – Oil on Panel – 30cm x 30cm

 

2 comments for “Boxed

 1. Wim V
  17 August 2013 at 16:52

  Het ligt misschien aan de foto’s, maar sommige van je recente werkjes ( vb.
  http://4.bp.blogspot.com/-iQxl1H1IHck/Ug5jGRuMLVI/AAAAAAAAAlk/MywWs_t9GMM/s1600/Spotted+640px.jpg
  en
  http://4.bp.blogspot.com/-oxhof7qrGg0/UgP8Ah_STPI/AAAAAAAAAjk/pDbkEotQQ8I/s1600/Twelve+and+a+half+640px.jpg
  ) lijken me een beetje ‘wazig’, d.w.z. dat geen enkel van de geschilderde voorwerpen er echt ‘uitsprong’.
  Deze vind ik daarentegen opnieuw een heel stuk beter. Blijven gaan ! šŸ™‚

 2. 17 August 2013 at 17:06

  Wazig, Wim?
  Bedoel je dat alles in die afbeeldingen onscherp is?
  Bij mij is dat eigenlijk niet.

  Ik fotografeer mijn werken ook steeds met een DSLR camera op statief.
  Probeer eens een andere browser? Ik gebruik Firefox als webbrowser omdat die beter met afbeeldingen omgaat dan andere browsers, en ik heb ook een hardware gecalibreerde monitor. Zelf heb nog nooit zulke problemen gehad.

  Anderzijds, als je bedoelt dat sommige randen van de vormen die ik schilder zacht zijn en andere hard, dan is dat ook omdat ik dat zo bedoeld heb, Wim. Dat doe ik om het oog van de kijker te leiden. Harde randen trekken aan, net zoals hoog toon- en/of kleurcontrast. Ik wil geen schilderijen maken waar alle randen even hard zijn, want dat vind ik zelf niet mooi en het verminderd de illusie van 3D.

Comments are closed.