Shipyard

Ostend

[mantra-multi][mantra-column width=”1/2″]ENGLISH

Yesterday evening I came back home from spending 2 lovely days in the area I grew up. Thursday was mainly used for catching up with my parents and enjoying their company, while on friday, I headed for Ostend’s fishing harbour to paint. I was really excited on the road to Ostend, seeing potential paintings everywhere. I didn’t have much of a plan other than to just start looking for a painting spot at the harbour. I found one right away:

 

[/mantra-column] [mantra-column width=”1/2″]NEDERLANDS

Gisterenavond laat terug van een zeer leuke 2-daagse in mijn geboortestreek. Donderdag hebben mijn ouders en ik vooral bijgepraat en het wat gezellig gemaakt onder elkaar, terwijl ik vrijdag naar de haven van Oostende ben getrokken om te schilderen. Onderweg zag ik overal potentiële schilderijtjes. Ik had niet echt een plan, behalve dan om een plaatsje te beginnen zoeken in de haven. En ik vond er meteen een hele goeie:

[/mantra-column][/mantra-multi]
Shipyard - Oil on Panel - 30cm x 40cm

Shipyard – Oil on Panel – 30cm x 40cm

[mantra-multi][mantra-column width=”1/2″]ENGLISH

I had some really interesting conversations and learned quite a few things from those, one fact being that the shipyard I was looking at all morning was the last shipyard in the harbour. All the others looked indeed abandoned. I was told this by a really nice man named Roger, who apparently had been a blacksmith at the harbour for longer than I have lived. He was praising my work and told me he is a painter himself. I hope to meet him again one day and maybe we could paint together.

 

[/mantra-column] [mantra-column width=”1/2″]NEDERLANDS

Ik had een aantal hele interessante gesprekken en heb daar toch een aantal zaken van opgestoken. Zo bleek de scheepswerf waar ik de ganse voormiddag stond te observeren, de laatst overgebleven scheepswerf in Oostende te zijn. De haven van Oostende moet een moeilijke periode door, zo leerde ik van een zeer vriendelijke man, genaamd Roger, die meer dan 40 jaar scheepssmid geweest is in de haven, en die zelf een ervaren aquarelschilder blijkt. Het zou leuk zijn mocht ik deze man nog eens kunnen ontmoeten en eventueel kunnen we eens samen erop uit trekken om te gaan schilderen.

[/mantra-column][/mantra-multi]
Maintenance Que - Oil on Panel - 20cm x 40cm

Maintenance Que – Oil on Panel – 20cm x 40cm

[mantra-multi][mantra-column width=”1/2″]ENGLISH

In the afternoon, I decided to paint some more boats I found at the back of the shipyard, away from te water. They were parked in between some hangars, waiting for their turn to be repaired.

[/mantra-column] [mantra-column width=”1/2″]NEDERLANDS

‘s Namiddags besloot ik nog meer bootjes te schilderen, ditmaal aan de achterkant van de scheepswerf, weg van het water. Ze stonden daar te wachten op hun beurt om gerepareerd te worden.[/mantra-column][/mantra-multi]