Almost Finished

Almost Finished – 20cm x 25cm – Oil on Panel

ENG – First plein air painting with the portable easel. It was very windy but the easel didn’t move at all, so I’m very happy with it. Now that the easel has passed the first test, it’s up to me to test my plein air skills as much as possible… This painting is just another message to myself that I have so many things to learn still. Well, on to the next!

EDIT: I made some changes to this painting this mornng as there were some value issues that kept bothering me. Next time, I will do such complicated subject in more stable lighting conditions¬† – I started when the sun was already setting, I had to stop painting as it was getting too dark… another lesson learned!

NL – Mijn eerste plein air met de nieuwe veldezel. Het waaide vrij hard maar het ding gaf geen krimp, dus ik ben zeer tevreden. Nu de veldezel in de eerste test slaagde is het aan mij om mezelf zoveel mogelijk buiten te begeven teneinde mijn plein air skills te verbeteren… dit schilderij is slechts een signaal voor mezelf dat ik nog enorm veel te leren heb.
Op naar de volgende dus!

EDIT: Ik heb wat aanpassingen gemaakt aan het schilderij. Er waren een aantal problemen tonaal vlak die me stoorden. De volgende keer dat ik zo’n ingewikkeld onderwerp schilder zal het hopelijk in stabieler licht zijn – Ik begon dit schilderijtje gisterenavond toen de zon bijna aan het ondergaan was en ben moeten stoppen omdat het te donker werd.