Three Friends

Three Friends – Oil on Panel – 40cm x 30cm

ENG – Every now and then, I go to a store called SPIT, which is a recycling store. People that have stuff they don’t need just drop it off there at no charge, while others find things there which are really nice or interesting to them. I found the vase and the blue glass there recently so I thought I’d do a color study with them (orange and blue being complementary). I added the tomatoe to spice things up a bit: it’s bright red colors are much warmer than the orange of the vase and the cool green and blue of the glass. Even though these objects look and feel totally different, they seem to fit well together. Maybe if it were people we were talking about, they’d be friends…

NL – Af en toe ga ik eens langs bij het SPIT, een kringloopcentrum. Wat voor de ene rommel blijkt, kan van nut zijn voor anderen, of misschien zelfs mooi. Ik vond deze vaas en dit glas onlangs in het SPIT en besloot er een kleurenstudie mee te doen (oranje en blauw zijn complementaire kleuren). De tomaat brengt wat meer leven in het geheel: het is organisch, de felle rode kleuren zijn veel warmer dan het gedempte oranje van de vaas en het groenblauwe glas. Nu, hoewel deze drie objecten totaal verschillend aanvoelen, lijken ze toch goed bij elkaar te passen. Mochten het mensen zijn, het konden vrienden zijn…