Chocolate

Chocolate – Oil on Panel – 30cm x 40cm

ENG – I wanted to try this after seeing a milk chocolate still life by Jacob Collins.

I was struggling with the aluminium wrap. Not only was this very challenging in terms of tones, in it’s current position, it is very dominant within the composition, so I chose not to work up the wrap too detailed. The light bouncing on the chocolate from the wrap was very interesting and appealing to me. I will for sure do more of these.

NL – Voor dit werk ben ik geïnspireerd door Jacob Collins, die een ronduit prachtig melkchocolade stilleven schilderde. Je kan het op zijn website bekijken.

Ik had heel wat problemen met de aluminiumfolie. Niet alleen was het op tonaal gebied zeer uitdagend (de tonen liggen verrassend anders dan men op het eerste gezicht zo denken), de folie neemt een vrij dominante positie en omvang aan binnen de compositie, waardoor de chocolade te weinig aandacht dreigde te krijgen. Daarom besloot ik de folie niet te gedetailleerd uit te werken. Het licht dat op de chocolade weerkaatst via de aluminiumfolie interesseert mij heel erg. Dit soort oefeningen zal ik er zeker nog maken.

Post navigation