Everberg by Johan Derycke

Still alive…

ENGLISH

Just a quick message to prove that I’m still alive.

A lot has been going on last autumn, through the winter, and now this lovely spring. From the cancer of my mum, supporting her until her death on new year’s eve  and then supporting my dad, over the death of my father-in-law 3 weeks later, to the first steps of our youngest Anemoon. We’ve had lot’s of things that kept us busy every day. In between, I had to try to keep sketching and painting, which isn’t always easy. Particularly painting was hard to keep doing. I had paused from mid december until end of january but I’m already back into figure painting at a good pace with some decent results. I hope to be able to show some paintings sooner or later.

I hadn’t done pleinair painting in a long while. In fact it was since last summer that I last painted outside, but the subject came up in a conversation I had with some friends at the SLAC academy and we decided to pick up the habbit again.

Here’s the result of my first pleinair of this year.
I apologize for the crappy picture.

NEDERLANDS

Gewoon om aan te tonen dat ik nog leef, dit korte bericht…

Er is veel gebeurd sinds afgelopen najaar. Er was de kanker van mijn moeder, het geven van ondersteuning tot aan haar dood op oudejaarsavond, en het helpen van mijn vader na haar dood. Drie weken later stierf mijn schoonvader, maar kort daarna zette onze dochter Anemoon haar eerste stapjes. Er was genoeg te doen, elke dag. Ondertussen was het vaak moeilijk om te blijven schetsen en schilderen. Schilderen heb ik zelfs een 6-tal weken niet gedaan. Ondertussen ben ik echter terug goed aan het werk met modelschilderen en zelfs met enkele geslaagde werken als resultaat. Hopelijk kan ik daar binnenkort enkele van laten zien.

Ik had al niet meer buiten geschilderd sinds vorige zomer. Het onderwerp kwam echter ter sprake tijdens een gesprek met enkele vrienden van de SLAC academie, en we hebben dan maar beslist om daar terug mee te beginnen.

Hier is mijn eerste pleinair werkje van 2015 (excuses voor de matige foto):

 

Everberg by Johan Derycke

Everberg – 20cm x 35cm – Oil on Panel