Academy News: 5 year painting program finished

IMG_20150621_160441_resize

SLAC Exhibition 2015

ENGLISH

Good news! I’ve finished the 5 year painting program at the Academy in Leuven. I worked on my painting skills for 3 years under Luc Oeyen’s supervision, and then coninued under Philippe De Smedt, focussing on the human figure. I will now continue to study the human form for 2 more years and will then have finished the complete painting program (that is, if the jury finds me good enough to graduate).

As usual, the academy held an open weekend at the end of the academic year, exposing work of thousands of students in dozens of disciplines. I had 5 paintings at display. There were a lot of visitors again, particularly on saturday and the critique received was generally positive.

With the academy closing now until september, I will again focus on still life and try to make some plein air work as well during the summer holidays.
Stay tuned as things will look quite differently here again soon!

NEDERLANDS

Goed nieuws! Ik ben geslaagd voor het 5 jaren programma schilderkunst aan de Academie in Leuven. Ik heb er gedurende 3 jaar onder de begeleiding van Luc Oeyen gewerkt aan mijn basistechnieken, en daarna 2 jaar bij Philippe De Smedt, alwaar de focus lag op het menselijk figuur. Het plan is nu nog 2 jaar te specializeren in het figuur om daarna het complete 7-jarig programma kunstschilderen succesvol af te ronden (op voorwaarde dat de jury mijn werk goed genoeg vindt natuurlijk).

Zoals elk jaar hadden we weer een open weekend op het einde van het academisch jaar, en werd werk tentoongesteld van duizenden studenten uit verschillende disciplines. Ik had 5 werken hangen. Er was weer veel volk, vooral op zaterdag, en de kritieken waren over het algemeen positief (ondanks de misschien voor sommigen wat gedurfde composities).

Nu de academie sluit tot september, zal ik me gedurende de zomermaanden terug focussen op het stilleven en hopelijk kan ik ook “en plein air” werken.
Kom snel terug een kijkje nemen want binnenkort ziet alles er hier helemaal anders uit. Beloofd!

 

SLAC Exhibition 2015

 

SLAC Exhibition – All my exhibited paintings in one shot The 3 paintings at the left + the portrait in profile next to the cabinet + the study of hands on the cabinet are mine.